Ordningsregler
Nedanstående ordningsregler gäller den som har nyttjanderättsavtal med koloniföreningen eller besöker koloniområdet. Vissa regler bygger på förutsättningar som gäller för vårt arrendeavtal med Vänersborgs kommun. Som kolonister värnar vi om framtida avtal genom efterlevnad. Vi trivs tillsammans genom god dialog och kommunikation.
Vi håller god ordning på vår kolonilott samt angränsande område och väg, vilket innebär att klippa gräs och rensa diken både på lotten och i anslutning till denna. Dike angränsande till kolonilott skall hållas i funktionsdugligt skick – även om det lagts igen och försetts med dräneringsrör.
Komposter skall anordnas så att de inte skämmer eller förfular området samt placeras minst 1 meter från närmaste granne.
Bortrensat gräs, ogräs och annat trädgårdsavfall får inte slängas i anslutning till området eller i sopkärl som inte är avsett för detta. Kärl avsett för trädgårdsavfall flyttas snarast tillbaka till respektive lott efter tömning.
Alla kolonister ansvarar för att allmänna områden vårdas. De får heller inte användas som upplagsplats eller bebyggas med bodar e d.
I möjligaste mån ställer vi upp på föreningens arbetsdagar! Den som har förhinder och uteblir, får enligt årsmötets beslut betala – för närvarande 100 kr/gång.
Upptäcks vattenläcka i området meddelas detta skyndsamt till vägvärd, då läckor är mycket kostsamma för föreningen. Vattenläcka på den egna lotten åtgärdas/bekostas av ägaren.
Biltrafik på området skall undvikas. Det kan tillåtas under förutsättning att bilen parkeras på den egna lotten eller på anvisade parkeringsplatser.
Indraget vatten i stugan eller avlopp på lotten får absolut inte förekomma!
Kolonilott får inte användas som uppställningsplats för husvagnar, husbilar eller båtar.
Djurhållning, uppfödning o d får ej förekomma på kolonilott. Självklart är dock husdjur tillåtna i sällskap med ägare, men alltid under uppsyn.
Biltvätt får absolut inte förekomma på koloniområdet.
Vägvärd skall finnas för alla våra vägar - utses och beslutas om på årsmöte.
Kolonistuga får inte bebos permanent under någon del av året. Ej heller hyras ut som sommarbostad.
Beakta och respektera Kommunens restriktioner om eldningsförbud – håll dig informerad!
Om vi ofta vistas på vår kolonilott, torde det främja trygghet och gemenskap i området och hålla kolonin levande. Tillsammans har vi en oas som är väl värd att vårda.